Archive for the ‘Eco-logisch’ Category

Na de splitsing, de fusie – Daar gaan we weer!

Tuesday, November 28th, 2006

Natuurpunt lanceert een oproep voor een verbod op recreatief gebruik van warrelnetten

Tuesday, October 31st, 2006

Zij ontsnapten niet aan het warrelnetStrandwarrelnetten zijn een gevaar: minstens 15 bruinvissen verdronken alleen dit jaar al in die netten en een zeehondje kon zich ternauwernood bevrijden.

“Pffff”, wat kan mij dat schelen, zo’n paar vissen”, hoor ik de meesten al zeggen. – Psst, bruinvissen en zeehonden zijn geen vissen, maar zoogdieren (op fluistertoon).
Juist. Het komt misschien al wat erger over wanneer blijkt dat ook niets-vermoedende recreanten die pootje baden gevangen kunnen worden.

Boeh! Weg met die netten!
Natuurpunt vraagt aan Minister-president Yves Leterme, bevoegd voor Zeevisserij, om een algemeen verbod op het recreatief gebruik van warrelnetten over de hele kustlijn en het hele jaar in te stellen.

Hiertoe wordt een petitie gestart:
– teken de petitie online via www.natuurpunt.be/kustwerkgroep
– sla aan de slag met de papieren versie die je kan downloaden op de site.

Op de site vind je een uitgebreid dossier met achtergrondinformatie en foto’s.

Openbrugdag op De Boot – 8 april 2006

Monday, April 24th, 2006

De BootDe Boot ontwaakt uit zijn winterslaap en start de activiteitenkalender met een open deur op zaterdag 8 april. Jammer dat ik de opleiding in maart gemist heb om als begeleider actief deel te kunnen nemen aan de werking van de VZW. Maar kom, uitgesteld is niet verloren en als Vriend van De Boot kan ik voor het komende jaar ook mijn steentje bijdragen. (more…)

De Dag van de Aarde – Kleiputten van Roeselare – 22 april 2006

Monday, April 24th, 2006

Natuurdomein Zaterdag 22 april 2006. Na een dag van stilzitten en taart eten (luchtige “lezing” van de sympathieke jeugdschrijver Marc De Bel en verjaardagsfeestje van Febe) gaan we de avond doorbrengen met een natuurwandeling in en rond de Kleiputten van Roeselare, een activiteit die ter gelegenheid van de Dag van de Aarde georganiseerd wordt door Natuurpunt Mandelstreke in samenwerking met vzw Leefmilieu Roeselare, Gezinsbond – De Wijze Eik, JNM, Stad Roeselare, Velt Beitem en Roeselare, VoBoW.
(more…)