Openbrugdag op De Boot – 8 april 2006

De BootDe Boot ontwaakt uit zijn winterslaap en start de activiteitenkalender met een open deur op zaterdag 8 april. Jammer dat ik de opleiding in maart gemist heb om als begeleider actief deel te kunnen nemen aan de werking van de VZW. Maar kom, uitgesteld is niet verloren en als Vriend van De Boot kan ik voor het komende jaar ook mijn steentje bijdragen.

Die dag hadden we graag gecombineerd met een fietstocht, maar die moesten we uitstellen, want het weer stak stokken in de wielen. ’tisnatindebroeken’, zo heet het bruine bier dat ze schenken op De Boot – wel, die dag was het niet alleen nat, maar ook wind in de broeken.
Geen probleem, wie De Boot rustig wil bezoeken kan er gemakkelijk een paar aangename, leerrijke uurtjes van maken.

Enkele weken geleden ging hier een tweedaagse activiteit door van het FEJS (Forum for European Journalism Students), waar vier van mijn studenten aan deelnamen. Op het programma stonden workshops ter plaatse, een bezoek aan de Dolle Brouwers in Esene, een fluistervaartocht met een electrische boot, een bezoek aan de Beulekaeremolen, een fietstocht naar Ieper met electrische fietsen, een fotoworkshop in Ieper, …

De BeukelaeremolenVandaag nemen we de tijd om de Isera grondig te bekijken: de milieuvriendelijke energieprojecten en de interessante tentoonstelling waar je met een walkman als gids individueel rondgeleid wordt door het verhaal van de IJzervallei.
We sluiten af met een verfrissing die we jammer genoeg niet op het dek van Isera kunnen gebruiken – ’tisnatindebroeken, natuurlijk, bio-appelsap en appeltaart gemaakt met biomeel van de Beukelaeremolen, één van de molens waar ik zo’n twintig jaar geleden nog stage gelopen heb tijdens de eerste molenaarscursus die de Werkgroep West-Vlaamse Molens toen organiseerde.

Leave a Reply